۞ حـدیـث روز :
ثَلاثُ خِصالٍ تَجْتَلِبُ بِهِنَّ الْمَحَبَّةُ: الاْنْصافُ فِی الْمُعاشَرَةِ، وَ الْمُواساةُ فِی الشِّدِّةِ، وَ الاْنْطِواعُ وَ الرُّجُوعُ إلی قَلْبٍ سَلیمٍ. سه خصلت جلب محبّت می کند: انصاف در معاشرت با مردم، هم دردی در مشکلات آنها، همراه و همدم شدن با معنویات.

موقعیت شما : صفحه اصلی » 3khabar » اخبار » اخبار ویژه
  • شناسه : 825
  • 30 نوامبر 2021 - 15:19
  • 117 بازدید
  • ارسال توسط :
۲۴ سازمان و نهاد در امورات مرتبط با مرزها دخالت می‌کنند/ لزوم تعیین متولی واحد و مستقل برای مرزها

۲۴ سازمان و نهاد در امورات مرتبط با مرزها دخالت می‌کنند/ لزوم تعیین متولی واحد و مستقل برای مرزها

شهریار حیدری در توضیح وضعیت استان‌های مرزی و مزایای توسعه این استان‌ها، گفت: بیش از پنجاه درصد استان‌های کشور، مرزی هستند، 16 استان مرزی فرصتی برای کشور است، جمهوری اسلامی به دلیل دسترسی به آب‌های آزاد و تعداد همسایگان یکی از کشورهای دنیا با بهترین موقعیت جغرافیایی است. عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی […]

شهریار حیدری در توضیح وضعیت استان‌های مرزی و مزایای توسعه این استان‌ها، گفت: بیش از پنجاه درصد استان‌های کشور، مرزی هستند، 16 استان مرزی فرصتی برای کشور است، جمهوری اسلامی به دلیل دسترسی به آب‌های آزاد و تعداد همسایگان یکی از کشورهای دنیا با بهترین موقعیت جغرافیایی است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به مزیت‌های مرزهای کشور، افزود: مرزها موقعیتی برای توسعه اقتصادی و تقویت روابط با همسایگان و سایر کشورهای دنیا است اما متاسفانه به دلیل سیاست‌های غلط تعریف شده در حوز‌های اقتصادی از جمله بحث گمرکات، مرزها مزیتی برای ما نیستند و از وضعیت مناسبی برخوردار نیستند.

دولت آیین نامه اجرایی تعیین تکلیف متولی مرز را تدوین کند

وی یادآور شد: رفتار مسئولین در ارتباط با چگونگی بهره‌برداری از مرزها باید تغییر کند، مسائل مرتبط با گمرک موانعی در مرزها ایجاد کرده که نقد جدی بر این سیاست‌های حاکم است. متولی مرز در سایر کشورها مشخص است اما در ایران، نهادها و ارگان‌های مختلف به عنوان متولی مرز شناخته می‌شوند.  از این رو ما به آیین نامه اجرایی برای تعیین تکلیف مرز و متولی این موضوع داریم.

نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مرزها باید تحت نظر سازمان و مدیریت واحد و مستقل با هدف بهره برداری از مزایای مرزی اداره شوند. ما بهترین شرایط برای بهره‌برداری از مرزها داریم اما از آنها استفاده نمی‌شود.

ضرورت اصلاح رویه حاکم بر مرزها

حیدری با تاکید بر اصلاح رویه حاکم بر مرزها، گفت: تعیین تکلیف وضعیت مرزها یکی از ضروری‌ترین دستور کارهای دولت است. اصلاح رویه و تدوین آیین نامه اجرایی به قانون گذاری نیاز ندارد.

وی همچنین یادآور شد: مسئولیت مرزها در دوره‌های مختلف به سازمان‌های مختلف واگذار شده اما با توجه به کوتاهی‌ها و عدم همراهی سایر نهادهای مسئول از مزایایی مرزها بی‌بهره ماندیم. وزارت کشور متولی امنیت داخلی و مرزها است اما 24 سازمان و نهاد در موضوعات مرز مانند مسائل اقتصادی دخالت می‌کنند. ورود و خروج از بازارچه‌های مرزی با مرزبانی است اما با دخالت در تمام امور بازارچه‌ها مواجه هستیم.

رئیس کمیته مرز مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: متاسفانه شاهد بی‌نظمی درمرزها هستیم که نتیجه عدم مدیریت واحد و آیین نامه اجرایی در این حوزه هستیم. این شرایط موجب شده تا از مزیت مرزها در راستای منافع ملی استفاده نشود.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*