سخنگوی وزارت خارجه کشورمان گفت : نمیدانیم آیا به توافق میرسیم یا نه ، چون آمریکا هنوز اراده لازم را برای رسیدن به توافق نشان نداده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سه خبر ، سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در نشست هفتگی گفت: اگر قرار بود خطوط قرمز را رد کنیم توافق در وین چندین ماه قبل رخ داده بود.
وی افزود : هنوز به نقطهای نرسیدیم که طرف آمریکایی نشان دهد به تعهدات خود عمل میکند. آمریکا تلاش میکند انرژی و وقت همه را صرف این کند که اجزا و عناصری از فشار حداکثری را حفظ کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد:آنچه برای ما حائز اهمیت است، انتفاع اقتصادی و انتفاع مردم ایران از رفع تحریمهاست.
خطیب زاده تاکید کرد:تحت تأثیر کارزارهای رسانهای و اظهارات ضدونقیض قرار نمیگیریم و منافع قطعی ملت ایران چراغ راهنمای ماست.
وی افزود:نمیدانیم آیا به توافق میرسیم یا نمیرسیم، چون آمریکا هنوز اراده لازم را برای رسیدن به توافق نشان نداده است.
کره جنوبی اقدامی برای تصفیه بدهی هایش انجام نداده است
سخنگوی وزارت خارجه درباره آزادسازی منابع ارزی ایران و سفر یک مقام ارشد به ایران در این خصوص گفت: من بیاطلاع هستم. دستگاه دیپلماسی اطلاعی ندارد و فردا سفری در دستور کار قرار ندارد.
خطیب زاده افزود:کره جنوبی بدهی قطعی از فروش نفت و میعانات گازی دارد و اقدام موثری برای بازپرداخت آن صورت نداده است.
او ادامه داد: این مساله دوجانبه است و در چارچوب دوجانبه باید حلوفصل شود و گمانهزنیهای رسانهای نیز تأیید نمیشود.
طالبان به مسئولیتش درباره مهاجران عمل کند
خطیبزاده در باره ورود آوارگان از افغانستان به کشورمان گفت: طالبان باید به مسؤولیت خود عمل کند؛ موج آوارگان به ایران نمیتواند ادامه یابد.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود:ایران بیش از چهار دهه گذشته میزبان کریمانهای بوده برای همسایگان و عزیزانش در افغانستان و بهترین شاهد برای این رفتار کریمانه و میزبانی محترمانه موج بلاانقطاعی از آوارگان افغانستانی است.
خطیبزاده افزود:همه ما در کنار خودمان اتباع افغانستانی را میبینیم که با ما زندگی میکنند و از تمامی یارانهها و امکانات مردم ایران به صورت یکسان استفاده میکنند. متأسفانه برخی تلاش میکنند اینها نادیده گرفته شود و موج ایران هراسی را در افغانستان ایجاد کنند یا برخی در ایران موج افغانستانهراسی ایجاد کنند.
او ادامه داد:هیأت حاکمه سرپرستی افغانستان باید به مسؤولیت خود عمل کند. موج آوارگان به ایران نمیتواند ادامه یابد و مسؤولیت بر دوش یک همسایه قرار بگیردو ظرفیتهای ما محدود است.
روابط ترکیه ایران با ثبات است
خطیبزاده همچنین در خصوص سفر اردوغان به ایران گفت: روابط ایران و ترکیه بادوام بوده است و امنترین و باثباتترین مرز را در یکصد سال گذشته بین دو کشور تجربه کردیم.
او افزود:کشورهایی که اشتباه محاسباتی در ارتباط با رژیم اشغالگر قدس کردند، بارها نتیجه آن را دیدند. این رژیم هیچ جا پا نمیگذارد مگر اینکه ناامنی با خودش ببرد.
پنجره فرصت تا ابد باز نخواهد بود
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص مذاکرات برای لغو تحریمها گفت: بین ما، ۱+۴ و اتحادیه اروپا نکتهای باقی نمانده و آنچه هست تصمیمات آمریکاست.
خطیب زاده افزود:آنچه بین ما و اروپا گفتگو شده، نهایی شده است. بین ما و ۱+۴ و اتحادیه اروپا نکتهای باقی نمانده و آنچه هست تصمیمات واشنگتن است که از طریق هماهنگ کننده برجام در حال انجام است.
او تصریح کرد: ابتکارات آخر خود را فرستادیم و به محض اینکه ایران و ۱+۴ پاسخی دریافت کنند، همه عازم وین خواهیم بود. پنجره فرصت تا ابد باز نیست.
منتظر ریاض با پاسخ های اجرایی و عملی هستیم
او درباه مذاکرات ایران و عربستان نیز گفت : در خصوص ایران و عربستان تحول جدیدی رخ نداده و منتظر تاریخ دور جدید گفتگوها هستیم. به محض اینکه تاریخ توافق شود، اعلام میشود.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود:امیدواریم ریاض بهصورت عملی با پاسخهای اجرایی برای دور جدید گفتگوها عازم بغداد شود.
جزایر سه گانه تا ابد جزو جدایی ناپذیر ایران است
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه در خصوص تکرار ادعاهای بی اساس در مورد جزایر سه گانه گفت: جزایر سهگانه ما در خلیج همیشه فارس جزو لاینفک و ابدی خاک ایران هستند و همیشه در خاک ایران بوده و تا ابد در خاک ایران خواهند بود. تکرار ادعاهای بیاساس تغییری در وضعیت حقوقی آن ایجاد نمیکند. کشورها دست از این بیانیههای ملال آور و تکراری بردارند.
خطیبزاده در واکنش به توافق کویت و عربستان درباره میدان نفتی و گازی آرش گفت: وزارت نفت به عنوان مرجع تخصصی اعلام کرده این حوزه نفتی مشترک است. بین ما و کویت مرزهای تحدید نشدهای وجود دارد که باید تحدید حدود شود. ایران اعلام کرده است پیش از تحدید حدود نباید بهرهبرداری صورت بگیرد.
وی افزود : یادداشتی به کویت دادیم که حقوق ایران محفوظ است و باید مشترک بهرهبرداری شود. کویت اعلام کرده است آمادگی دارد برای تحدید حدود و این را مقدمه خوبی میدانیم.
آمریکا نمی تواند مشکلات دوجانبه را از طریق مذاکرات وین حل کند
سخنگوی وزارت خارجه در مورد پیشنهاداتی که ایران به آمریکا داده است نیز گفت: در خصوص موضوع پیشنهادات ایران روشن است که درباره جزییات آن نمیتوانم صحبت کنم.
خطیب زاده افزود:آنچه برای ما روشن است این است که آمریکا نمیتواند مشکلات دوجانبه را از طریق برجام حل کند.
او تصریح کرد:برجام و گفتگوهای وین صرفا برای اطمینان از بازگشت اطمینانبخش و تضمین شده آمریکا به تعهداتش در برجام است.
خطیب زاده گفت آمریکا بداند در این مسیر میتواند اقدامات خود را پیگیری کند و هر چه بیش از آن، زیاده خواهانه است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: تضمینها نمیتواند به صورت گزینشی باشد.
خطیب زاده گفت:نمیتوانید اجزای مقوم یک توافق را زیر پا بگذارید. آنچه گفتیم برای آمریکا کاملا روشن است. تمامی اجزای فشار حداکثری که با هدف از بین بردن فرصت توافق تعبیه شدهاند و مانع انتفاع ملت ایران از منافع برجامی هستند باید برداشته شوند.
او ادامه داد : ما ترکیبی از تضامین را از روز اول با طرفهای مختلف به اشتراک گذاشتیم و ترکیبی از تضامین اقتصادی، حقوقی و سیاسی و تضمین ذاتی که در برجام و فعالیتهای خودمان طراحی کردیم. هیچکدام نمیتواند به صورت گزینشی باشد. تضامین به صورت ترکیبی گفتگو شده و یکی دو موضوع در حال گفتگو است.
در هر حال سخنان سخنگوی وزارت خارجه ایران از نامشخص بودن سرنوشت برجام با تأیید «آزادسازی بخشی از اموال بلوکه شده ایران» توسط او همراه شده است که تهران همواره بر آن تأکید دارد.
در پی خروج آمریکا از برجام در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ و همچنین وضع تحریمهای جدید علیه ایران توسط واشنگتن در آن دوره، برخی کشورها از جمله کره جنوبی بابت خرید محصولات نفتی از تهران به این کشور بدهکار هستند.
تهران بارها اعلام کرده است که کشورهای بدهکار به ایران، اقدام موثری برای آزادسازی منابع ارزی این کشور انجام ندادهاند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به پایگاه خبری تحلیلی "3خبر" می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.