۞ حـدیـث روز :
ثَلاثُ خِصالٍ تَجْتَلِبُ بِهِنَّ الْمَحَبَّةُ: الاْنْصافُ فِی الْمُعاشَرَةِ، وَ الْمُواساةُ فِی الشِّدِّةِ، وَ الاْنْطِواعُ وَ الرُّجُوعُ إلی قَلْبٍ سَلیمٍ. سه خصلت جلب محبّت می کند: انصاف در معاشرت با مردم، هم دردی در مشکلات آنها، همراه و همدم شدن با معنویات.

موقعیت شما : صفحه اصلی » 3khabar » اخبار ویژه » خبر فوری » فرهنگی و هنری
  • شناسه : 15321
  • 09 آوریل 2022 - 11:22
  • 152 بازدید
  • ارسال توسط :
دعای روز هفتم ماه مبارک رمضان

دعای روز هفتم ماه مبارک رمضان

یکی از نکات مورد تاکید در دعای روز هفتم ماه مبارک رمضان توفیق در ذاکر بودن همیشگی بندگان است.

بسم الله الرحمن الرحیم


اللهمّ اعنّی فیهِ على صِیامِهِ و قیامِهِ و جَنّبنی فیهِ من هَفَواتِهِ و آثامِهِ وارْزُقْنی فیهِ ذِکْرَکَ بِدوامِهِ بتوفیقِکَ یا هادیَ المُضِلّین.

خدایا یارى کن مرا در این روز بر روزه گرفتن و عبـادت و برکنارم دار در آن از بیهودگى و گناهان و روزیم کن در آن یادت را براى همیشه به توفیق خودت اى راهنماى گمراهان.

تشریح فراز های دعای روز هفتم ماه مبارک رمضان از نگاه آیت الله مجتهد تهرانی

اللَّهُمَّ أَعِنِّی فِیهِ عَلَی صِیَامِهِ وَ قِیَامِهِ

آیت الله مجتهد تهرانی در تشریح بخش اول دعای روز هفتم رمضان گفتند :خدایا در ماه رمضان برای روزه و شب زنده داری کمکم کن ؛ اگر خدا کمکت کند ؛ گرسنگی را نمی فهمی؛ خستگی عبادت را نمی فهمی؛ دعای ابوحمزه و دعای افتتاح … می خوانی و اصلا متوجه خستگی نمی شوی، چون خدا کمکت می کند .

دعای ابوحمزه را در قنوت می خواندند

در ادامه این استاد اخلاق گفت : سال ها قبل در قم واعظی بود به نام  میرزا محمد تقی اشراقی؛ ایشان به قدری در فن خطابه قوی بودند که تا زنده بود، مرحوم آقای فلسفی به قم دعوت نمی شد، آدم ملائی بود و صدای رسایی هم داشت؛ طوری که بدون بلندگو  در صحن حرم همه صدای او را می شنیدند. مرقد ایشان هم در حرم حضرت معصومه (س) پایین پای مرحوم موسس حوزه، آیت الله حائری یزدی (ره) است.

تصویر میرزا محمد تقی اشراقی

دعای روز هفتم  ماه مبارک رمضان

مرحوم اشراقی از قول پدر (مرحوم ارباب) این طور نقل می کردند: سحر ماه رمضان به حرم امیر المومنین (علیه السلام) مشرف شدم و مشاهده کردم؛ عده ای در قنوت نماز وتر دعای ابوحمزه ثمالی را از حفظ می خوانند و اشک می ریزند؛ وقتی تعداد ایشان را شمردم دیدم هفتاد نفر هستند!

دعای روز هفتم  ماه مبارک رمضان

ایشان چه مردمی بود ه اند؛ اما ما چگونه  دعا ونماز میخوانیم؛ چرا با بی حالی و کسالت نماز می خوانیم؟

وَ جَنِّبْنِی فِیهِ مِنْ هَفَوَاتِهِ وَ آثَامِهِ

وی در تشریح بخش دیگر این دعا گفت : خدایا در ماه رمضان از لغزش گناه حفظم کن و دورم کن؛ توفیق بده در ماه رمضان گناه نکنم؛ اعضاء و جوارحم هم روزه داشته باشد. در حدیث وارد شده است:

«اِذَا صُمْتَ فَلْیَصُمْ سَمْعُکَ وَ بَصَرُکَ وَ شَعْرُکَ وَ جِلْدُکَ…. » [2] باید گوش و چشم و..اعضاء و جوارحت روزه دار باشند. ذکر زبانی توام با غفلت، مصیبت و بدبختی است.

وَ ارْزُقْنِی فِیهِ ذِکْرَکَ بِدَوَامِهِ

آیت الله مجتهدی تهرانی در ادامه گفت : خدایا در این ماه رمضان روزی کن همیشه به یاد تو باشم، ذکر شامل ذکر زبانی هم می شود؛ البته اگر دل به یاد خدا باشد زبان هم ذکر می گوید؛ اما اگر زبان ذکر خدا بگوید و دل غافل از او باشد، این چنین ذکری مصیبت و بدبختی است.

دعای روز هفتم  ماه مبارک رمضان

همه موجودات ذکر خدا را می کنند

در روایت وارد شده است که اگر حیوانات هم یاد خدا نکنند و ذکر نگویند به دام صیادان خواهند افتاد؛ هیچ پرنده ای به دام صیاد نمی افتد، مگر زمانی که از یاد خدا غافل شود [3] ؛ حیوانات هم ذکر دارند « وَ إِنْ مِنْ شَیْ ءٍ إِلاَّ یُسَبِّحُ بِحَمْدِهِ وَ لکِنْ لا تَفْقَهُونَ تَسْبیحَهُمْ » [4] حیوانات هم ذکر دارند.

بِتَوْفِیقِکَ یَا هَادِیَ الْمُضِلِّین

این استاد اخلاق در پایان گفت : خدایا در ماه رمضان این توفیق را بده که همیشه به یاد تو باشم و ای راهنمای گمراهان. انجام این اعمال توفیق می خواهد؛ لذا از خداوند درخواست توفیق میکنیم.

دعای روز هفتم  ماه مبارک رمضان

تفسیر دعای روز هفتم ماه مبارک رمضان از نگاه یکی از کارشناسان مذهبی و پژوهشگر دینی

درخواست ذکر مداوم از خداوند متعال 

حجت الاسلام و المسلمین سید جلال موسویان  در تفسیر دعای روز هفتم ماه رمضان  گفت: یکی از دعا‌های پر معنا در روز‌های ماه مبارک رمضان در روز هفتم است که از خدا ذکر مداوم را مطالبه می‌کنیم. شاید یک شخصی روزانه هزار مرتبه استغفار کند یا شاید ۱۰ هزار مرتبه استغفار کند. برخی در ماه مبارک رمضان، یک ختم قرآن انجام می‌دهند.

 

دعای روز هفتم  ماه مبارک رمضان

 

وی افزود: در دعای روز هفتم می‌خواهیم که علی الدوام ذکر بگوییم. وجود نازنین امام صادق (ع) می‌فرمایند، ذکر بگو حتی اگر کم باشد. خدا رحمت کند، آیت الله بهجت (ره) که فرمودند، اگر روزانه در کل سال پنج صلوات بفرستید، آثاری از این ذکر خواهید دید که از ذکر روزانه هزار صلوات نمی‌برید.

 

دعای روز هفتم  ماه مبارک رمضان

 

 

اگر کسی یک روز یک ختم قرآن یا ختم ۱۰۰ صلوات داشته باشد، آثاری برای آن هست؛ اما ائمه اطهار (س) می‌فرمایند، وقتی ذکر، اثر می‌کند که دائما بر لسان و باطن انسان جاری باشد. خداوند ان شا الله ما را اهل ذکر با دوام قرار دهد.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*