سرعت روزافزون چرخهای زندگی ماشینی گویا ضرورت اخلاقی زیستن را از ذهن انسان زدوده است. در روابط اجتماعی، عطش سبقت و رسیدن به خط پایان آن هم به هر قیمتی حتی لگدمال کردن حریم و حرمت و حقوق دیگران، جای اصول اولیه ارتباطات انسانی و آداب زندگی اجتماعی را گرفته و کمتر کسی همچنان به […]
سرعت روزافزون چرخهای زندگی ماشینی گویا ضرورت اخلاقی زیستن را از ذهن انسان زدوده است. در روابط اجتماعی، عطش سبقت و رسیدن به خط پایان آن هم به هر قیمتی حتی لگدمال کردن حریم و حرمت و حقوق دیگران، جای اصول اولیه ارتباطات انسانی و آداب زندگی اجتماعی را گرفته و کمتر کسی همچنان به ارزشهای حیاتی زیست انسانی باور و عمل دارد تا جایی که در این رقابت تمام نشدنی، هر آنکس حرمتدار دیگران و پایبند چنین ارزشها و اصولی است، عقب مانده تلقی میشود. اینکه چه شد به اینجا رسیدیم، حکایتی طولانی دارد به درازای تاریخ جامعه بشری. اما میتوان راهکار را جست شاید با بازخوانی قابلیتهای آثار ادبی کلاسیک ایرانی از جمله تذکره الاولیای عطار نیشابوری.
کتاب فیروزه جان که به تازگی از سوی نشر گستره منتشرشده، حاصل این رویکرد و گزینجوییهای دکتر مهدیه حمزهئی (متخصص علوم ارتباطات اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی) برای یافتن گمشدههای حسی و اخلاقی هوش معنوی ما از طریق بازخوانی تذکره الاولیای عطار است. مطالعه تذکره الاولیای عطار شاید خارج از حوصله مخاطب امروز باشد که به مطالعه پیامهای کوتاه فضای مجازی عادت دارد. اما فیروزه جان، با انتخاب روایتهای کاربردی، ترکیب مضامین مرتبط و دسته بندی موضوعی، اعراب گذاری و تعریف واژگان قدیمی، و در قطع جیبی، مطابق حوصله و نیاز خوانندگان و برای تمام گروههای سنی از نوجوان تا کهنسال تنظیم شده است.
علاقمندان میتوانند کتاب فیروزه جان را از نشر گستره تهیه کنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به پایگاه خبری تحلیلی "3خبر" می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.