۞ حـدیـث روز :
ثَلاثُ خِصالٍ تَجْتَلِبُ بِهِنَّ الْمَحَبَّةُ: الاْنْصافُ فِی الْمُعاشَرَةِ، وَ الْمُواساةُ فِی الشِّدِّةِ، وَ الاْنْطِواعُ وَ الرُّجُوعُ إلی قَلْبٍ سَلیمٍ. سه خصلت جلب محبّت می کند: انصاف در معاشرت با مردم، هم دردی در مشکلات آنها، همراه و همدم شدن با معنویات.

موقعیت شما : صفحه اصلی » 3khabar » اجتماعی » اخبار ویژه » خبر فوری
  • شناسه : 15751
  • 12 آوریل 2022 - 15:55
  • 128 بازدید
  • ارسال توسط :
زاکانی: سازمان فاوا در شهرداری به یک مجموعه منفعل تبدیل شده است

زاکانی: سازمان فاوا در شهرداری به یک مجموعه منفعل تبدیل شده است

شهردار تهران گفت: اگر بخش دیجیتال به عنوان اصلی‌ترین ابزار مدیریتی در اختیار رییس و بالاترین مقام سازمان نباشد و اراده او پشت ماجرا قرار نگیرد، امکان پیشبرد کار‌ها وجود ندارد و تبدیل به شرایط فعلی می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سه خبر، علیرضا زاکانی در پنجاه و هشتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با طرح این پرسش که سازمان فناوری اطلاعات در شکل و شمایل فعلی چه ضرورتی برای موضوع‌های فناوری‌های نوین دارد، گفت: همان مجموعه می‌تواند بار کار را بر عهده گیرد. فناوری به دو قسمت دیجیتال و غیر دیجیتال تقسیم می‌شود؛ همه فناوری‌های دیجیتال در سازمان فناوری فعلی دنبال می‌شود و فناوری غیردیجیتال در سازمان پیشنهاد دهنده شهرداری دنبال خواهد شد؛ این دو سازمان قابل ترکیب با یکدیگر نیستند.

شهردار تهران در ادامه اضافه کرد: درخواست شهرداری این بود که سازمان فناوری از زیرمجموعه معاونت جدا شود.
وی درباره چرایی این پیشنهاد گفت: این اتفاق مسبوق به سابقه بود و زمانی که آقای قائمی با آقای قالیباف کار می‌کرد؛ اگر آقای قالیباف به عنوان شهردار، پشت سر سازمان فناوری نبود، این سازمان امکان پیشبرد اهداف خود را نداشت.
باید داده‌های قسمت‌های مختلف شهرداری با هم تجمیع شود
زاکانی با بیان اینکه وظیفه سازمان فاوا تجمیع و تحلیل داده‌هاست، بیان کرد: بخش دیجیتال در این مجموعه متمرکز می‌شود و بنابر دلایلی باید به عنوان مغزافزار سازمان در اختیار شهرداری باشد؛ دلیل نخست این است که اگر بخش دیجیتال به عنوان اصلی‌ترین ابزار مدیریتی در اختیار رییس و بالاترین مقام سازمان نباشد و اراده او پشت ماجرا قرار نگیرد، امکان پیشبرد این کار وجود ندارد و تبدیل به شرایط فعلی می‌شود.
شهردار تهران با بیان اینکه تجمیع داده‌ها نیاز به درخواست و مطالبه دارد و این موضوع بین معاونت‌ها شدنی نیست، افزود: معاونت‌ها داده‌های خود را با تحلیل و فرهنگی نادرست مخصوص معاونت خود می‌دانند و به اشتراک نمی‌گذارند و در حال حاضر کشور از این موضوع رنج می‌برد. اگر اراده بالاترین مقام سازمان نباشد، امکان ندارد که اطلاعات کامل شود و دلیل این حرف وضعیت موجود سازمان فاوا است.
زاکانی درباره بهره مندی از داشبورد‌های مدیریتی توضیح داد: زمانی‌که تجمیع، تحلیل و ترکیب اطلاعات در داشبورد‌های مدیریتی در اختیار مدیر قرار می‌گیرد، وی می‌تواند به بهترین نحو از آن استفاده کند.
فاوا امروز به سازمانی منفعل تبدیل شده است
وی در ادامه بیان کرد: به خاطر اینکه داده‌های درستی بارگذاری نمی‌شود از داشبورد‌های مدیریتی به میزان بسیار کم استفاده می‌شود. این مغزافزاری که می‌تواند در اختیار مدیریت باشد و در هر سازمانی تحول ایجاد کند، امروز به مجموعه منفعل تبدیل شده است.
فاوا می‌تواند لوکوموتیو تغییر در شهرداری شود
شهردار تهران گفت: این سازمان می‌تواند لوکوموتیو تغییر در شهرداری شود و به پیشرانی تبدیل شود که در آن نه تنها دریافت سفارش‌ها را انجام دهد بلکه خودش به عنوان پیش رونده، کلیه مجموعه‌ها را به دنبال خود بکشاند؛ این مجموعه ذیل معاونت در بروکراسی‌ها ذبح می‌شود و باید بالاترین مقام سازمان آن را پیش ببرد.
وی افزود: اگر این پیگیری و مدیریت تحول را بالاترین مقام یک سازمان و مجموعه شهردار مستقیم در اختیار نداشته باشد، این سازمان به یک سازمان منفعل تبدیل می‌شود و نمی‌تواند تحول دیجیتال را در شهرداری فراهم کند؛ این سازمان ابزار تحول شهرداری است و در پیچ و خم بوروکراسی این کار به نتیجه نخواهد رسید.
فناوری‌های غیردیجیتال را در سازمان فناوری نوین دنبال می‌کنیم
زاکانی با بیان اینکه همه فناوری‌های غیر دیجیتال را در این سازمان جدید، پیش بینی کردیم، تصریح کرد: مثلا فناوری هاضم را در حوزه پسماند، این سازمان دنبال می‌کند در حالی که سازمان فاوا نمی‌تواند این مسأله را دنبال کند؛ روزانه ۷۵۰۰ تن زباله در تهران جمع آوری می‌کنیم که ۵ تا ۵۵۰۰ تن از آن به آرادکوه منتقل می‌شود؛ سه تا چهار ماه است در حال تلاش هستیم که ۸ مرکز MRF را تجهیز کنیم و با بهره‌مندی از فناوری این ۵۵۰۰ تن را به ۳۵۰ تن و به زیر ۵ درصد برسانیم و به زودی اولین قرارداد بسته می‌شود و نوع جمع آوری را بر مبنای فناوری از درون خانه تا ارادکوه به مدیریت واحد می‌سپاریم.
شهردار تهران افزود: این پسماند‌ها را ۶۴ مجموعه در نواحی جمع آوری می‌کنند و ۲۲ مجموعه نیز در مناطق زباله‌های خشک را تفکیک می‌کنند و در ۸ مجموعه جمع آوری و به آرادکوه منتقل می‌شود، کاری که مبتنی بر فناوری با ایجاد سازمان فناوری‌های نوین اتفاق می‌افتد، این است که در نوع جمع آوری تحول ایجاد می‌شود در حالی که فاوا با این مقوله نسبتی ندارد؛ این ۸ مرکز هر کدام با ۸۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری زباله دریافتی را به انرژی، کمپوست و موارد قابل بازیافت تبدیل خواهد کرد و بخش‌های عمده آن امسال شدنی است.
نباید راه رفته غلط دیگران را ادامه دهیم
زاکانی با بیان اینکه یک سازمان نمی‌تواند با طرح توسعه در درون خود تحول ایجاد کند، ادامه داد: در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با حمایت مقام معظم رهبری تغییر و تحولات دانش بنیان را شاهد بودیم در حالی که قبل از آن طرح توسعه را داشتیم، بنابراین نباید راه رفته غلط دیگران را برویم و نیازمند مدیریت متمرکز هستیم.
 فاوا نمی‌تواند پیشران در حوزه دانش بنیان باشد
وی با اشاره به اینکه تحول و سیر تطور حوزه فناوری به سرعت در حال طی کردن مسیر خود است، افزود: سال‌ها موضوع تولید در دستور کار بود؛ اما چرا امسال با دانش بنیان بودن مزین شد؟ به دلیل اینکه نمی‌تواند با این شرایط جهشی عمل کند، لذا سازمان فاوا موضوعی است متفاوت از تحول دانش بنیان و نمی‌تواند پیشران این موضوع در موارد متعدد مدیریت شهری باشد.
شهردار تهران اضافه کرد: قیمت زباله ما حدود ۴ هزارمیلیارد تومان برآورد می‌شود و ما در شهر ۱۲۰۰ میلیارد تومان هزینه می‌کنیم تا این زباله‌ها جمع شوند؛ با این وضعیت، بچه‌هایی که کار می‌کنند و استثمار می‌شوند و چهره شهر را منکوب شده می‌بینیم و تنها راهی که می‌توان این ظلم را جمع کرد، این است که باید رویکرد شهر را تغییر دهیم و باید در درون خود این تحول را ایجاد کنیم.
۲۰درصد ناوگان تاکسیرانی خارج از مدار است
زاکانی عنوان کرد: در حوزه حمل و نقل ۷۲ هزار تاکسی و ۶ هزار ون داریم که بخشی از این‌ها یعنی حدود ۲۰ درصد آن خارج از مدار است و در خدمت شهر نیست؛ در موضوع حمل و نقل بیش از ۲ هزار اتوبوس داریم که باید به ۶ تا ۷ هزار دستگاه برسد، ۱۵۰۰ واگن در مترو داریم که بخشی آن از مدار خارج است و نیاز به تحول بنیادین در این حوزه دارد؛ مزیت نسبی و قطعی شهرداری نسبت به دیگران این است که اتوبوس و مترو و تاکسی در اختیارش است و پیاده راه‌ها را تنظیم می‌کند؛ حتی در نظر داریم برای موتورسیکلت‌ها نیز یک مجموعه متولی ایجاد کنیم و باید نظام یکپارچه در حمل ونقل داشته باشیم.
یکپارچه‌سازی مد‌های حمل و نقلی با بهره‌مندی از نرم افزار کاربردی؛ یک ماه آینده
وی اضافه کرد: در این حوزه نرم افزار بزرگی تهیه شده است که ماه آینده آماده می‌شود تا یک شهروند برای طی کردن نقطه‌ای از شهر به نقطه دیگر بداند چگونه باید مسیر را طی کند و در واقع یکپارچه سازی مد‌های مختلف انجام می‌شود؛ کاری که در بسیاری از نقاط جهان انجام شده است.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*