۞ حـدیـث روز :
ثَلاثُ خِصالٍ تَجْتَلِبُ بِهِنَّ الْمَحَبَّةُ: الاْنْصافُ فِی الْمُعاشَرَةِ، وَ الْمُواساةُ فِی الشِّدِّةِ، وَ الاْنْطِواعُ وَ الرُّجُوعُ إلی قَلْبٍ سَلیمٍ. سه خصلت جلب محبّت می کند: انصاف در معاشرت با مردم، هم دردی در مشکلات آنها، همراه و همدم شدن با معنویات.

موقعیت شما : صفحه اصلی » خبر فوری » فرهنگی و هنری
  • شناسه : 3439
  • 02 ژانویه 2022 - 16:52
  • 959 بازدید
  • ارسال توسط :
تنها صداست که می‌ماند/ گزارش مراسم یادبود ماکان نیک‌بین، مدرس، آهنگساز و نوازنده

تنها صداست که می‌ماند/ گزارش مراسم یادبود ماکان نیک‌بین، مدرس، آهنگساز و نوازنده

  و در فضای شیمیایی بعد از طلوع تنها صداست صدا که ذوب ذره‌های زمان خواهد شد. چرا توقف کنم؟ صدا، صدا، تنها صدا صدای خواهش شفاف آب به جاری شدن صدای ریزش نور ستاره بر جدار مادگی خاک صدای انعقاد نطفه‌ی معنا و بسط ذهن مشترک عشق صدا، صدا، صدا، تنها صداست که می‌ماند […]

 

و در فضای شیمیایی بعد از طلوع

تنها صداست

صدا که ذوب ذره‌های زمان خواهد شد.

چرا توقف کنم؟

صدا، صدا، تنها صدا

صدای خواهش شفاف آب به جاری شدن

صدای ریزش نور ستاره بر جدار مادگی خاک

صدای انعقاد نطفه‌ی معنا

و بسط ذهن مشترک عشق

صدا، صدا، صدا، تنها صداست که می‌ماند

واژه‌ی “از‌میان‌رفتن” را برای هیچ انسانی نمی‌خواهم به کار ببرم، مخصوصاً اگر هنرمندی باشد و مخصوصاً اگر اهل موسیقی و از همه مهم‌تر، موسیقیدانی دانا و تاثیرگزار، چراکه باور ندارم خالق هنر و موسیقی از میان ما می‌رود.

صدا، هنر، اندیشه، واژه و انسانیت از میان رفتنی نیست. یاد ماکان نیک‌بین در خاطر هنرمندان، هنر‌ دوستان و هرکس که او را از دور یا نزدیک می‌شناسد و هر هنرآموزی که نزد او هنر را آموخته‌ باشد ماندگار است. نه تنها ماندگار که تاثیرگزار.

یادبود ماکان نیک‌بین درحالی برگزارشد که نت‌های برآمده از دانش، احساس و عاطفه‌ی او در جای جای تالار وحدت به گوش می‌رسید و قلب تک‌تک حاضران را به لرزه درمی‌آورد.

 

ماکان نیک‌بین 1 بهمن 1364 دیده بر جهان گشود و 1 آذر 1400 دیده از جهان فروبست.

علاقه‌ی ماکان به موسیقی او را به سوی یادگیری این رشته به صورت حرفه‌ای و آکادمیک برد و در سال 1383 در رشته‌ی نوازندگی پیانو در دانشگاه هنر تهران به تحصیل مشغول شد.

ماکان در محضر استاد گاگیک بابائیان، استاد رافائل میناسکانیان و استاد تامارا دولیتزه و در مقطعی کوتاه استاد دلبر حکیم‌آوا دوره‌های نوازندگی پیانو را گذراند.

او تحصیلات موسیقی را در مقطع کارشناسی‌ارشد ادامه داد ولی پس از یکسال، از ادامه‌ی تحصیل انصراف داد.

در ابتدای مراسم یادبود ماکان نیک‌بین، ویدئویی از استاد رافائل میناسکانیان پخش شد که استاد با ابراز احترام و علاقه خود به ماکان نیک‌بین، قطعه لالایی ابدی را به شاگرد خود تقدیم کرد.

 

[aparat id=’QuKsy’]

 

طی مراسم یادبود ماکان، ویدئو‌هایی از نوازندگی‌اش به تصویر کشیده‌ شد، تصاویری زنده، که طعنه‌ای بودند بر سنِ به ظاهر خالی از نوازنده‌ای چون او.

 

[aparat id=’SyMU7′]

 

دوستانِ نوازنده و همکاران نزدیکِ ماکان نیک‌بین از جمله فراز عقیلی، امیر ایوانی، نیکا افاضل و متین لادانی، با نواختن قطعه‌های شناخته شده از موسیقیدانان مطرح جهان و همچنین نواختن قطعه‌هایی به آهنگسازی ماکان نیک‌بین از آلبوم منتشرشده‌ی او به همراهی فراز عقیلی به نام  Music Box در مراسم یادبود ماکان، مهر و احترام خود را به او ابراز کردند.

قطعاتی مانند Gone, Hesitation, Prelude, Songe without words, A singing adagio و  Music box که از این آهنگساز در مراسم یادبودش اجرا شد، تنها بخش کوچکی از فعالیت‌های هنری این آهنگساز، مدرس و نوازنده پیانو است.

 

 

ماکان نیک‌بین فعالیت‌های دیگری از جمله سابقه‌ی ۱۸ سال تدریس پیانو، توانمندسازی مدرسین پیانو در چندین شهرستان‌، سرپرستی مترجمان و ویراستاران فنی کتاب “هنر تدریس پیانو” تألیف دینز آگای، نوشتن آثار متعدد برای ارکستر از جمله دو سمفونی (Symphony of 1848 و The Grand Collage Symphony) و تم واریاسیون برای ارکستر بزرگ همچنین قطعات پیانویی از جمله آلبوم جعبه‌ی موسیقی شامل ۱۱ قطعه‌ی پیانویی (The Music Box)، ساخت موسیقی انیمیشن Division به سفارش کشور سوئد، ساخت موسیقی‌های متعدد در ژانرهای مختلف و… را نیز داشته است.

 

ایده و اجرای “گروه موسیقی اودسا” با همکاری دیگر هنرمندان کشورمان چون علی علی‌آبادی،‌ محمد لیالی و الهام محمدخانی،‌ از دیگر فعالیت‌ها و آثاری است که ماکان نیک‌بین در دنیای هنر و موسیقی از خود به‌ جا گذاشته است.

گروه موسیقی اودسا بر این هدف پایه‌گذاری شده است تا با بهره‌مندی از دانش و تجربه‌ی معلمان و نوازندگان برجسته‌ی کشور، در مسیری قدم بگذارد که بتواند حرکتی جمعی را برای رسیدن به قصدی بزرگ، که همان گسترش فرهنگ و ارتقا آموزش و اجرای موسیقی در کشور است بوجود آورد.

از جمله فعالیت‌های اودسا، برگزاری مسابقه‌های مجازی پیانو، برگزاری سخنرانی‌های مجازی باموضوع موسیقی به منظور ارتباط بیشتر مدرسان تهران و شهرستان و همچنین ارتقا کمی و کیفی سطح آموزشی، برگزاری مسابقه‌های مجازی پیانو، ترجمه کتاب، ترانه‌های آوازی و… است.

ایده‌ی نام اودسا از متنی که ماکان نیک‌بین منتشرکرده بود برگرفته شده است. به گفته‌ی ماکان،‌ اودِسا بندری است در اوکراین با وسعتی حدود یک سوم تهران. تعداد موزیسین‌های کلاسیکی که این شهر پرورش داده است در مقایسه با وسعت آن بسیار زیاد بوده و سر به فلک می‌زند.

از همین ایده و نام مشخص است که چقدر برای او رشد،‌ پرورش و آموزش صحیح علاقمندان موسیقی اهمیت داشت، همانطور که این اهمیت در نحوه‌ی آموزش او به شاگردانش قابل مشاهده بود. امیدواریم اودسا پس از ماکان هم به فعالیت خود ادامه دهد و راه و اندیشه‌ی او را ادامه دهد و هدفی را که این هنرمند به دنبالش بود محقق کند. چنان‌که در زمان حیات ماکان این قصد اجرا می‌شد.

 

این مراسم به همت بنیاد فرهنگی هنری رودکی و باتلاش دوستان، نزدیکان و همکاران ماکان نیک‌بین برگزارشد تا گواهی باشد بر یاد همیشه زنده و حاضر او در میان ما.

 

خبرنگار: یلدا رحمدل

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*